What´s the deal?

                                                                    (Foto: Hilda Helmhout, trappenhuis De Stadskazerne)

 

Righto! werd geboren tijdens het organiseren van de wereldberoemde fototentoonstelling World Press Photo in Kampen in 2014 en 2015. Zo maakten duizenden mensen kennis met de internationale fotojournalistiek.

 

De coördinatie en begeleiding van de veertig vrijwilligers van dit event en de koppeling van de expositie met lokale onderwijsinstellingen smaakten naar meer. Dit werd de programmering en communicatie van De Stadskazerne, een maatschappelijk, cultureel en historisch kenniscentrum. 

 

Dankzij een scholingsvoucher van de Provincie Overijssel en een genereuze bijdrage van het Jo Kolk Studiefonds kan Righto!  het specialistische onderwijs aan anderstaligen en laaggeletterden aan haar winkel toevoegen. Deze voor bedrijf en/of cursist op maat ontwikkelde lessen zijn boeiend, concreet, creatief en mediagericht. Bedrijven die ondersteuning zoeken bij praktijkgericht taalleren (Nederlands op de werkvloer) worden van harte uitgenodigd contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek over doelen en wensen.

 

Daarnaast is Righto! bedenker, initiatiefnemer en aanjager van Verhalenhuis Kampen. In de Stichting Verhalenhuis worden mensen en gemeenschappen in de stad zichtbaar gemaakt door kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen. Hierbij werken de initiatiefnemers samen met sociale en culturele ondernemers met als gezamenlijk doel meer samenhang (sociale cohesie) te creëren.

 

Neem contact op

 

Wilt u nadere informatie? Of heeft u behoefte aan een gesprek? Via het contactformulier kunt u contact opnemen over bijvoorbeeld:

 

- taalonderwijs voor laaggeletterden en/of anderstaligen

- een (educatief) project

- een workshop, lessenreeks of educatiemateriaal

- een journalistiek verhaal of ander mediaproduct

- een expositie

- een activiteit of event

 

Righto! denkt en doet graag met je mee. De pr en communicatie rondom het project wordt geregeld. Verder is er ervaring met fondsaanvragen in huis. Dan gaan we samen op ontdekkingsreis. 

 

Alright, let's go!